2008 m. liepos 30 d., trečiadienis

Liepos 30

Vakaras. Miegojom ant perėjos Koznak. Aukštis 4100. Vaizdas nuostabus. Žvaigždės ryškios. Kalnų viršūnės atskleidžia savo grožį, mes visi patenkinti. Visą dieną paskytėm įlipimui į šią perėją.

Oficialiai ji laikoma 1B kategorijos, bet pagal pakabintų virvių skaičių – 3A. Turėklas, tikrai galima paskirti 2A.

Akmenų kruša neaplenkė mūsų rėpliojančių į viršų. Vitai teko vienas smarkuolis, pataikęs į šalmą ir šiek tiek prakirtęs galvą. Išsigandau, pamačiusi kapsintį kraują ant sniego. Bet gerai, kai viskas gerai baigiasi - Vita jau atgavo savo prekinę ižvaizdą, 6 iš 8 nekrikštų tapo pripažintais kalnų turistais, vakarienei neįprastų ryžių košė, po kurios ilgai lauktas Donato siurprizas – naminis medus ir imbieriniai sausainiai. Tikiuosi naktį nesušalsiu.
Asta

Tiesa, pamiršau paminėti, kaip lipant į perėją jau praėjus sudėtingąją dalį buvo susidariusi grūstis prie sienos. Irmantas pakilo uolomis į viršų, Dainius stovėjo priekyje ir palaikė ledo gabalus, kad šie kartu su akmenim nekristų, o visi kiti spaudėmės prie sienos, kad avdruk prasidėjus lavinai ir mes kartu nenučiuožtume. Tikiuosi, kad mūsų prisiplojusių prie sienos bus ir nuotrauka padaryta, įdomu pasižiūrėti :)