2008 m. rugpjūčio 7 d., ketvirtadienis

Rugpjūčio 7d.
12 žygio diena, ketvirtadienis

Vakar nusileidom prie ežerų, dvi valandos kelio iki Artučė outlagerio. Ten tikimės rasti A. Jucevičių, kuris tikriausiai turi nemažai patirties su pametusiais pasą keliauninkais.

5 val ryto keliamės – išlydim Aušrą, Jolitą ir Irmantę. Jie susikrauna visą savo mantą, pasiima palapinę ir eina aiškintis biurokratinių Tadžikijos vingrybių. Laurynas iki antlagerio kartu su jais. Jei trijulė šiandieną negrįš – susitiksime su jais tik rugpjūčio 12d. Pindžinkento mieste prie seniausio Azijos poeto paminklo 13val.

Vieta, kurioje apsistojome,- puiki . Man panaši į Tailandą :]. Žydras ežero vanduo, kalnų siluetai, keli medeliai. Kai kam tai Afrika, nes tebeguli karštoje palapinėje.

Kartas nuo karto ateina vietiniai: Serioža, Tadžikas, kuris labai mėgsta sportą, žino sovietinę Lietuvos futbolo komandą. Jis mums atneša daržovių. Paskui, kitas vietinis – Čaichana (savininkas) – ateina su savo anūkų, kviečia į savo kavinę šviežių vynuogių, dynių. Skanu būtų, bet pinigų prireiks nusileidus. Taigi, padovanoju vieną žaisliuką (kurį Irmantas specialiai vietiniams vaikams atvežė) anūkui, pakalbam savo laužyta rusų kalba ir tiek.

12:11 – Tolumoje matau pareinantį Lauryną – įdomu, kokios naujienos iš outlagerio.
Iš ryto Irmantas su Jolita išsinešė mano „namus“. Tapau benamė. Vakare reiks pas ką nors prašytis į svečius, nors kol kas po atviru dangum gera gyventi. :)

Ryte pamačiau Seriožos daržovių slėptuvę, kai ką ir mums padovanojo. Skani sriuba gavos, likau kalta, kad Dainius persivalgė :)
Tikras rojus čia: saulė ežeras, kalnai... :)
Tik įtariu nebus šiandien torto... Užtat du šokoladus turim ir medaus :P
Kažkas nukniso mėlyną tušinuką :) Bet apsiėjau ir be jo :P
Dainius bando gaminti aitvarą. Panašu, kad jam pavyko.

22:40 Tęsiu šiandienos įvykius. O kas Įvyko? Grįžo Laurynas iš outlagerio. Vienas. Aušra darysis paso dublikatą Uzbekijoje ir nežinoma, kaip ir per kur važiuos namo. Bet jau ne su mumis. O mums „dniovkė“ tęsiasi. Fanų ežeruose išsimaudau du su puse kartų (puse, nes įlindau ryte ir išlindau – per šalta buvo). Maisto ryyyyyškiai mums penkiems per daug. Man, kaip maistininkei, šio žygio uždavinys – dar padalinti išėjusiųjų maistą, nuspręsti, ką palikti ar padalyti porcijas į mažesnes. O aš nežinau ką daryti. Porcijas dalyti pusiau lyg ir per mažą būtų, visas davinys – per daug, o nešti tai sunku... Taip ir nežinau. Na, bent jau šiek tiek maisto reikės atiduoti vietiniams. Vakare pasveikinam Vitą su 22-uoju gimtadieniu. Tostai sakomi keliant bambalį su gaiva. Gimtadienio tortas – guminukai. Pabandom pažaisti šaradas. Bet nemėgstu aš to žaidimo. Beje, palapinėje jau miegame trise: Vita, išėjus Irmantui ir Jolitai, atsikraustė pas mus ir miega dabar palapinės viduryje. O Dainius su Donatu prarado savo radiatorių – Aušrelę.

Na ką, bliaunant asilams einu gulti.
Ne, dar neinu, dar paskaitysiu Juodąjį Obeliską.

Asta