2008 m. rugpjūčio 5 d., antradienis

Rugpjūčio 5

Aš su žalia maike:). Šiandien išsiprausėm ir išsiskalbėm.
Apie vakar. Kaip man patinka čiuožti žemyn gera sipūcha. Gaila, kad nelabai daug jos buvo. Užtat iš kitos perėjos pusės tai puiki buvo, tik ne į tą pusę =D. Viena kelio atkarpa tai kaip puodo šukių pripilta- ir vaizdas ir skambesys. Vėliau turėjom molį, akmenyną, dykumą... žemė keitės gabalais.
Galiausiai peršokinėję per upę turėjom keltis per susijungusius ežerėlius- kol mes padarėm pirmą ratą jie patvino ir susijungė! Radom akmeninę brąstą.
Toliau pėdinom akmenuotu taku - nusileidom prie ežero jau tamsoje.
Apie šiandien. Panašu, kad tamsoje įsikūrėme asilų parkavimo vietoje. Šiandien nuo kalno vis leidosi asilų virtinės ir norėjo užimti mūsų palapinių vietas. Šauniai tie asilai susitrimitavo susibliovė. O dar puikiau varovai susirėkavo atsisveikindami.

Aušra

Poilsio diena. Valio!!! Suradom užmetimą.. Vienas maišas apgraužtas gyvūnėlių- graužikų. Nuostolis nedidelis- riešutai. Visa kita savo vietoje. Tad žygis tęsiasi.
Prausiamės, valgome, plauname, valgome, miegame, valgome. mm.
Iš X-genomo pasiskolinam primusą, samtį, benzino likučius.
Nueinam iki Alpinistų stovyklos, tačiau nieko ypatingo nepamatome. Graži vieta, upeliukas, nameliai ir daug turistų- alpinistų. Bet dar 200 lietuvių nesijaučia.
X-genomas valgo plovą- paskutinė vakarienė. Mus irgi kviečia šeimininkas, nes plovo daugiau nei suvalgys. Laurynas, Jolita ir Dainius susigundo pasiūlymu. Mes likę stovykloje verdam sorų košę, valgom nusipirktą duoną ir atsivežtus šprotus.
Viskas labai gausu ir skanu. Kaimynystėje įsikūrę tadžikai pasiūlo plovo. Truputį pravėsęs, bet mums labai patinka. Tadžikui patinka mūsų jaunos ir besišypsančios merginos. Pažadam atsiųsti nuotraukas. Gera nuotaika.
Grįžta iš „Čaichenos“ trijulė. Išgėrėm arbatą. Pabaigiam Justo siurprizą. Tadžikai dainuoja prancūzams liaudines dainas. Mes vėliau dainuojam sau. Jau 10 valanda vakaro.
Kitame krante, bare, dar šviečia lempos, birbia generatorius. Mes jau palapinėse. Viltis, kad antras ratas bus trumpesnis ir lengvesnis nuramina ir maloniai nuteikia saldžiam miegui. Ryt aukštyn ir pirmyn. Sudie Alaudino ežere su linksmais asiliukais ir jų varovais.

Irmantas